Leder høst 2021

0

Tone Runsjø, styreleder UNIMA Norge

UNIMA Norge kan glede seg over at Figur i Fossekleiva har arrangementer i oktober, og at UNIMA Norge får holde et medlemsmøte der 9.oktober kl. 12.00 om «Bærekraft i teater». Samtidig går programmeringen av Figurfestspillene januar 2022 strålende. Kanskje det til og med blir et nordisk forum på festivalen? Det er viktig at UNIMA Norge samarbeider utover egne grenser både nordisk og internasjonalt, selv om vi er uten kontor og ansatte.

UNIMA Norge ønsker å gi vår støtte til streiken til Fagforbundet Teater og Scene for lik lønn. Vi takker dem for å ta tak i urett og snakker for rettigheter i teaterfeltet.

Kulturdepartementet ga 6. september ut Strategi for scenekunst. Dokumentet poengterer satsning på: Mangfold, arrangørleddet, driftsstøtteordninger utenfor Kulturfondet, og samarbeid mellom det frie feltet og institusjonene. Det er bra for medlemmene i UNIMA Norge og deres samarbeidspartnere!

Samtidig kom Kulturdepartementet med en ekstra pott penger på 44 millioner kroner til kulturformål. Det er overskuddsmidler fra Norsk Tipping der blant annet 24 scenekunstaktører får i gjennomsnitt en støtte til prosjekter på rundt 500 000,- hver. På listen står blant annet: Unge Viken Teater, PIT, Dramatikkens Hus, Studium Actoris, Black Box Teater m.fl. Vi gratulerer!

Med en scenekunstplan skjer det en diskusjon om fremtiden til norsk teater blant byråkrater og politikere. Det er bra, uansett om vi er enige eller uenige. I tillegg må vi være glade på vegne av dem Staten satser på.

UNIMA Norge oppfordrer medlemmene sine til å snakke om figurteater utover vår egen krets, og synliggjøre sitt fag med stolthet.

Ha en god teaterhøst i en usikker tid!

Styreleder

Tone Runsjø

 

Dele.

About Author

Kommentarer er stengt.