Jan Neal Holden

0

Hvordan har koronaen påvirket figurteaterarbeidet ditt/deres?

Da korona endret forutsigbarheten i kulturnorge, ga det tid til refleksjon på scenekunstvirksomheten og valg av fremtidig fokus. Jeg er så heldig å ha et dukketeaterverksted i Bergen sentrum som har støtte til drift fra Bergen kommune. Nedstengningen av samfunnet ga mye tid til rydding og strukturering på teaterverkstedet og planlegging av nye prosjekter, både digitalt og fysisk. Jeg produserte en filmatisk omvisning av Dukketeaterverkstedet som ble sendt på nett i april 2020, i etterkant av det har jeg produsert fire episoder av en serie på åtte kortfilmer som omhandler dukketeaterverkstedets indre liv og hva som skjer når dukkemakeren går ut døren.

I tillegg til dette er arbeidet godt i gang med å lage en utendørs marionette-forestilling som skal turnere forskjellige regioner i Norge sommeren 2021.

Et annet prosjekt er en helaftens figurteaterforestilling som skal ha premiere i mai 2021, et samarbeid med Festspillene i Bergen og Fyllingsdalen nye teater.

Planleggingen av en ny forestilling til høst 2021 er i emningen. Jeg har hatt flere online workshops for figurteaterinteresserte kunstnere og lærerhøyskolestudenter.

Så jeg må vel si at Koronaen har gitt meg mulighet til å bremse ned, puste, tenke og gitt større spillerom i mitt arbeid med å synliggjøre figurteater som sjanger og har gitt meg mere tid og ro til å fokusere på dette og rydde litt opp i en hektisk og mangesidig frilanstilværelse.

 

 

 

Dele.

About Author

Kommentarer er stengt.