Simplicissimus

Etter en vellykket premiere og turne med Teater Innlandet kommer SIMPLICISSIMUS til Sentralen!
Simplicissimus er mesterlig figurteater om et satiremagasin i Nazi-Tyskland…Man får lyst til å gi stående applaus allerede før forestillingen begynner. » skrev Per Christian Selmer-Anderssen i Aftenposten.
Nå kan vi endelig åpne opp dørene for fullt og trykke oss sammen.
Tormod Lindgren, Knut Nærum, POING, Maja S.K. Ratkje, TheaterCorpus og Teater Innlandet har gått sammen om å lage en musikalsk og humoristisk historietime om satire som våpen.
På starten av forrige århundre var det tyske satiremagasinet «SIMPLICISSIMUS» en rød klut for keiser, kirke og myndigheter. Magasinet samlet flere av Europas største forfattere og tegnere , flere av dem med bånd til Norge. Men da Hitler kom til makten, ble satire virkelig farlig, og kunstnerne måtte velge: vitsen eller livet?
Møt satirikere, nazister, en isbjørn, dansende blyanter og Josephine Baker i en sterk blanding av skuespill, figurteater og nyskrevet musikk! På Scenen Ragni Halle, Thomas Hildebrand, Kristian WInther, Terje Ranes, Dominika Minkacz Sira og Poing (Rolf Erik Nystrøm, Frode Haltli og Håkon Thelin)
Diktet «Kleinefrage» av Hans Natonek, som gjengis i forestillingen, ble publisert 17.februar 1930 i «Simplicissimus» magasinet. Alle rettigheter er ved Erica Wantoch, Vienna

Dato

okt 30 2021
Expired!

Tid

14:00 - 19:00

Sted

Sentralen - Oslo
Kategori

Comments are closed.