Figurfestspillene – nasjonal figurteaterfestival

En figurteaterfestival i Tønsberg og Færder. Nasjonal samlings- og utviklingsarena for figurteater. En fest for små og store, med program for både nye nysgjerrige og erfarne fagfolk.

 

Arrangeres for andre gang i januar 2022:
SEMINARHELG: 22.-23. januar
FESTIVALHELG: 28.-30. januar

Figurfestspillene i Tønsberg fremmer norsk figurteater i Norge. Festivalen er et samlingspunkt for figurspillere, figurmakere, produsenter og figurentusiaster fra hele landet og en forestillingsarena hvor publikum kan få å oppleve norske figurteater på sitt beste. Det arrangeres forestillinger, utstillinger og verksteder for både liten og stor, erfaren og ny. I 2020 ble det arrangert et seminar på fredagen hvor vi vil snakke om figurens plass i teateret før, nå og i fremtiden, og det planlegges spennende faglig innhold også i 2022. Festspillene foregår i Tønsberg på Papirhuset Teater, Tønsberg og Færder Kulturhusbibliotek, Spiret og på Nøtterøy Kulturhus på Nøtterøy. Det blir aktiviteter fra morgen til kveld, fra fredag til søndag.

2020 var pilotåret, og vi har en ambisjon om å øke i omfang og gi rom til flere forestillinger med enda bredere nedslagsfelt, i 2022 og 2024. Bredden, kvaliteten og kvanitteten av produserende kompanier er viktige for feltet, og det er det vi ønsker å gi næring til og bidra til å skape visningsarenaer for. Verksted, kurs, utstillinger og gode møteplasser er en viktig del av programmet vårt.

Vi i UNIMA Norge håper så mange som mulig tar turen for å få ta del i denne begivenheten.

Dato

jan 22 - 30 2022
Expired!

Tid

08:00 - 17:00

Sted

Tønsberg
Kategori

Comments are closed.